Audi Wittebrug Den Haag

Imposante flagshipstore
AUTOMOTIVE
2. UITGELICHT home | AUTOMOTIVE
302. Audi DH 6

Audi Wittebrug Den Haag

Imposante flagshipstore

Wittebrug Audi is als laatste dealer in Nederland overgegaan naar een ‘Audi Terminal’, een imposante showroom en bedrijfspand in de laatste architectuurstijl van het Duitse premium automerk. In het voorjaar en zomer van 2021 werd in Den Haag de imposante flagshipstore gerealiseerd, groter dan elke andere in Nederland, België en Luxemburg. En is als enige ter wereld voorzien van een atrium met glazen dak. Maar ons gaat het natuurlijk niet om het dak, maar om die wereldse vloeren!

4.800 m² VT & 880 m² WT

Vloer- & wandtegelwerk

Automotive

Augustus 2021

Den Haag

Geen

Een knap staaltje planning & afstemming

De begane grond en het split level in het pand omvatten bijna 5.000 m² vloeroppervlakte. Voor TGLS aan de slag kon met de moderne tegelvloeren, werden zowel de begane grond als de verdiepingsvloer voorzien van een 70 mm dikke zandcementdekvloer, waarvan een groot deel onder afschot. Een knap staaltje planning & afstemming: maar liefst 3 vrachtwagens hebben een weekend lang continu staan draaien om het cement vlot te laten binnenstromen.

302. Audi DH 33

Industrieel ontwerp

Het gebouw is ontworpen door Jacobs Architecten en heeft een industrieel karakter. De glazen wand in het pand, die als het ware de showroom en de werkplaats met elkaar verbindt, geeft een kijkje in de keuken van de werkplaats. Deze verbinding is ook zichtbaar in de uitvoering van de tegelvloeren. Binnen het ontwerp is o.a. gekozen voor Graniti Fiandre A4 Anthracite tegels in het formaat 75 x 75 cm, afgewisseld met lichtere tegels in verschillende formaten: 20 x 12 cm, 20 x 20 cm, 10 x 10 en 30 x 30 cm. Elke tegel ondersteunt een functionaliteit in het gebouw.

302. Audi DH 11
302. Audi DH 5

De trap als middelpunt

Centraal in het pand staat een grote trappartij die de begane grond met de verdiepingen verbindt. Meer dan 100 brede traptreden werden met keramische tegels bekleed. De door de architect voorgestelde verbinding werd door TGLS als onuitvoerbaar en kwetsbaar gezien. Op advies van TGLS zijn de treden daarom uitgevoerd met een trapprofiel voor de uitwendige hoek en een kitnaad voor de inwendige hoek.

302. Audi DH 24

Wandtegelwerk

Niet alleen de vloeren werden uitgevoerd met keramisch tegelwerk, maar er is ook gekozen om tegels op de wanden aan te brengen. Ook hier ging het om varierende kleuren in diverse formaten, zoals 20 x 20 cm, 15 x 30 cm en 10 x 10 cm.

302. Audi DH 19

Benieuwd naar
onze andere
projecten?

Bekijk al onze projecten

Ja, stuur mij het nieuwe magazine van TGLS #4 – de jubileumeditie:

"*" geeft vereiste velden aan