GEEN TEGELWERK

ZONDER TEAMWERK

#tegeltrots, dat is wat ons verbindt, de voeg in het tegelwerk.
Samen gaan we voor een strak en stralend resultaat. Binnen budget en geheid op tijd. Bij TGLS heb je altijd een persoonlijk aanspreekpunt (wel zo efficiënt), maar we staan allemaal voor je klaar.
Hieronder vind je alle contactgegevens om ons digitaal of telefonisch te bereiken. Uiteraard ben je ook van harte welkom in Nieuwegein.  De koffie wordt vers gezet en je maakt kennis met onze fameuze stroopwafelgarantie.

JIJ BIJ TGLS OVER DE VLOER?

Boudewijn den Braber

Boudewijn den Braber

Functie: Senior Werkvoorbereider
Boudewijn den Braber

Boudewijn den Braber

Senior Werkvoorbereider
088 - 1211004

Boudewijns tegelverhaal begint in 2015, vlak na de derde verjaardag van TGLS en de verhuizing van Patricks zolderkamer naar een kantoorpand in Bunnik. Via een oud-collega en projectleider rolt Boudewijn vanuit de civiele techniek terug de bouw in: het doel dat hij voor ogen had met zijn studie bouwkunde. Als rechterhand van Joop en een van de eerste medewerkers doet hij dan nog van alles. Naarmate het team groeit, ontwikkelt hij zich tot werkvoorbereider. En die rol past hem goed: inmiddels is er niemand die langer voor Patrick en Joop werkt dan hij.

Z’n geheim? ‘Je moet ze leren kennen. Het zijn goeie gasten en ze doen alles voor je, maar dat verwachten ze ook van jou.’ Het geeft hem veel verantwoordelijkheid. De kleine, platte organisatie die TGLS nog altijd is, draagt daar ook aan bij. ‘Wat we met zo’n veertien man aan werk verzetten is niet mis.’ Het meest trots is hij op de Bijenkorf Utrecht, waar het herkenbare honingraatpatroon terugkomt in de vloer. ‘De 90x90-tegels zijn stuk voor stuk op maat gezaagd.’

Boudewijns persoonlijke tegelwijsheid: ‘Je hoeft niet groot te zijn om groot te doen.’

 

Chris Froger

Chris Froger

Functie: Projectleider
Chris Froger

Chris Froger

Projectleider
06 34 72 88 85

Het tegelverhaal van Chris begint een kwarteeuw geleden, als Patrick en hij elkaar leren kennen via hun schoonfamilies. ‘Familie krijg je, vrienden kies je; in ons geval gingen die twee samen.’ Na tientallen jaren in de elektronische beveiliging begint Chris voor zichzelf als bouwadviseur. Patrick gunt hem zijn eerste klus: ‘Een mooie mix van advies, begeleiding, aansturing en het maken van een technisch product.’ En daarvoor rijdt hij het hele land door, want bijna overal zit wel een PLUS.

TGLS is dan allang bekend terrein voor Chris. Hij beveiligde het pand in Nieuwegein, dus kent het vanaf de eerste steen. Zijn werk doet hij grotendeels vanuit zijn zelfverbouwde huis in Brummen, waar hij bijna alles behalve het metselwerk en de dakbedekking deed. Als het nodig is, steekt hij zijn handen ook voor een supermarktvloer graag uit mouwen.

Zijn persoonlijke tegelwijsheid? ‘Mensen stappen letterlijk over een vloer heen, maar zo vanzelfsprekend is dat niet: de vloer vormt de basis waarop alles wordt gebouwd.’

Corstiaan Wilbrink

Corstiaan Wilbrink

Functie: Projectleider
Corstiaan Wilbrink

Corstiaan Wilbrink

Projectleider
06 12 90 84 09

Het tegelverhaal van Corstiaan begint in januari 2019, na tien jaar bij een bouwmanagementbureau. Hij ontzorgde er de klant in het complete bouwproces: van vloer tot plafond en alles wat ertussen zit. Tegels vindt hij dan nog maar een platte bedoening. Tot hij TGLS bij de verbouwing van een gezamenlijke retailklant tegenkomt. Dat verandert zijn beeld van tegelboeren. Sterker nog: hij besluit er zelf een te worden.

Nu ziet hij de bouwwereld van de andere kant: eerst vanaf de kop van de tafel, nu aan de lange zijde, als onderdeel van het gezelschap. En komt hij overal. De ene keer op een vliegveld, dan weer in een supermarkt, autoshowroom of woontoren. De diversiteit in klanten maakt het verre van saai. ‘We zijn een klein bedrijf, maar een best grote speler op de markt.’

In het weekend toert Corstiaan graag rond op z’n mountainbike of racefiets, of staat ie thuis in de schuur te klussen. Hij maakt van alles: van stapelbedden en kippenhokken tot de oldtimers die hij restaureert.

De persoonlijke tegelwijsheid van Corstiaan: ‘Een vloer van hout of tapijt? Het is en blijft een tegel die het minste slijt.’

Daan Rietveld

Daan Rietveld

Functie: Commercieel Medewerker
Daan Rietveld

Daan Rietveld

Commercieel Medewerker
088 - 1211005

Het tegelverhaal van Daan begint eind 2021 bij zijn broer Mark, die in het magazijn staat en altijd met positieve verhalen over TGLS komt. Daan verkoopt op dat moment als accountmanager verschillende soorten bouwmaterialen en maakt net een uitstapje naar de buitendienst, maar dat zomaar binnenvallen bij potentiële klanten vindt hij niks. Bellen en mailen met relaties en ze tevreden stellen, daar krijgt hij meer energie van. En dat is te merken.

Hoewel Daan pas twee jaar is afgestudeerd en TGLS’ op een na jongste aanwinst is, heeft hij al een hoop verantwoordelijkheden en leert hij razendsnel. Hij weet van aanpakken en zoekt de zaken graag tot op de bodem uit. Dat hij niets afwist van tegels toen hij hier binnenstapte, was dan ook geen enkel probleem.

Bij mooi weer komt hij op z’n tourmotor vanuit Culemborg naar kantoor, waar hij zich helemaal thuis voelt. ‘Het straalt veel rust uit en er lopen niet al te veel mensen rond. Daardoor kun je hier goed focussen en geconcentreerd werken.’

Daans persoonlijke tegelwijsheid? ‘Hoe meer details en specifieke info je hebt, hoe makkelijker de uitvoer en hoe beter je de klant van dienst kunt zijn.’

Gina van Doorn

Gina van Doorn

Functie: Directie-assistente | Marketing coördinator
Gina van Doorn

Gina van Doorn

Directie-assistente | Marketing coördinator
088 - 1211007

Gina’s tegelverhaal begint op een zomeravond in 2020, wanneer ze zichzelf in TGLS-stijl beschrijft in haar sollicitatiebrief: ‘Een energieke aanpakker uit het jaar dat Neil Armstrong voet op de maan zet, Bert & Ernie hun intrede doen in Sesamstraat en Eddy Merkx de ronde van Frankrijk wint.’ Patrick wordt blij van de brief en nodigt haar uit voor een gesprek met stroopwafelgarantie.

De klik, het wederzijds vertrouwen en enthousiasme zijn er meteen. Maar goed ook, want in haar dubbele functie, die ze zelf samenvat als ‘professioneel bemoeial’, moet ze snel schakelen tussen de taken van Patrick, die van Joop en haar marketingwerk. Gemene deler: alles is erop gericht om TGLS op de juiste manier aan de buitenwereld te presenteren. Dat doet ze met ontzettend veel plezier én een fijn team collega’s. Ze kan haar creativiteit kwijt, zeggen wat ze vindt en gewoon zichzelf zijn. En dat betekent ook: af en toe haar twee labradoodles mee naar kantoor nemen.

TGLS regelt en betegelt. We zeggen wat we doen en we doen wat we zeggen, daar kan ik me helemaal in vinden.

Harm Zwart

Harm Zwart

Functie: Financieel medewerker
Harm Zwart

Harm Zwart

Financieel medewerker
088 - 1211006

Het tegelverhaal van Harm begint in 2021, na een reorganisatie bij zijn vorige werkgever. Hij zoekt een leuke baan voor de laatste vijf jaar tot zijn pensioen, zet zijn cv online en ontvangt op zondagavond mail van Patrick, die een ervaren boekhouder zoekt. Voor dat eigenwijze en dynamische tegelbedrijf slaat Harm resoluut een ander baanaanbod af. ‘Er wordt hier hard gewerkt, omzet gedraaid en gelet op de marges. Ontzettend leuk om de kasstromen van de toko in kaart te brengen en mijn kennis te delen.’ De vrijheid bij TGLS is een verademing na tientallen jaren bij grote en loggere organisaties.

De geboren boekhouder heeft TGLS in anderhalf jaar zien veranderen in een geoliede machine: ‘Van hectiek naar rust in de onderneming.’ Dat komt goed uit, want z’n vrije tijd is druk zat, met zeven kinderen plus aanhang en kleinkinderen. Die wonen door het hele land, van Dordrecht tot de Duitse grens. Met kerst zijn ze met z’n twintigen. Oppassen doen Harm en zijn vrouw niet; daarvoor hebben ze te veel plezier in hun werk.

Op iedere factuur zet Harm de TGLS Tegelwijsheid van de maand. Zijn persoonlijke tegelwijsheid? ‘Als je je werk keurig en betrouwbaar doet, dan zit je bij TGLS behoorlijk goed.’

 

Joop Goedhart

Joop Goedhart

Functie: Operationeel directeur
Joop Goedhart

Joop Goedhart

Operationeel directeur
088 - 1211002

Het tegelverhaal van Joop begint vlak na de eeuwwisseling, in 2002. Het is het jaar dat de euro wordt ingevoerd en een biertje van de ene op de andere dag twee keer zo duur is. En het jaar dat Nederland niet meedoet aan het WK voetbal en Guus Hiddink nota bene Zuid-Korea tot in de halve finales weet te loodsen.

Via een familielid dat werkt bij een bedrijf in tegelwerken rolt Joop dat jaar het tegelvak in en de tegelvloer op. Als projectleider maakt hij kennis met keramiek, natuursteen en composiet in al hun variaties en verschijningsvormen. Al snel slaat beroepsmatige interesse om in onvervalste liefde. Tegelliefde.

Bij dat bedrijf ontmoet Joop ene Patrick de Winter, die er dan zo'n zes jaar werkt. Het klikt: de twee weten elkaar feilloos te vinden bij de uitvoering van projecten. En wanneer Patrick ruim tien jaar later TGLS opricht, is ook Joop van de partij.

Joop woont met vrouw en twee kinderen in Woerden. Voor een onvervalst Feyenoordsupporter is dat nét aan dicht genoeg bij Rotterdam. Nog even over 2002, het jaar dat Joops tegelverhaal begon: zou het toeval zijn dat Feyenoord in dat jaar de UEFA Cup won?

Joops persoonlijke tegelwijsheid: ‘Alleen ben je sneller, samen kom je verder.’

Marcel van Galen

Functie: Logistiek Medewerker

Marcel van Galen

Logistiek Medewerker
088 - 1211000

Het tegelverhaal van Marcel begint in het voorjaar van 2023, na bijna vijfentwintig jaar in de horeca. Een magazijn aan kant te houden mag dan fysiek zwaarder zijn, vergeleken met de hectiek in de keukens van hotels en restaurants is het een verademing. De vacature van TGLS sprak ‘m meteen aan: lekker luchtig en informeel, mét stroopwafelgarantie.

Het is wel even wennen, zo’n strak georganiseerd tegelbedrijf. Een platte organisatie met weinig hiërarchie en altijd ruimte om elkaar te helpen of iets een dag uit te stellen. Zodat het resultaat beter wordt. Ondenkbaar in de horeca. Maar precies wat hij zocht: een open en vriendelijke sfeer, en overzichtelijk werk.

Als Marcel niet in het magazijn staat, is ie waarschijnlijk in de sportschool – ‘een uit de hand gelopen hobby’ – of zijn oudste zoon op het voetbalveld aan het aanmoedigen. Waar je ‘m ook tegenkomt, let altijd op z’n sneakers: hij heeft een verzameling van zo’n vijftig paar. En die draagt ie allemaal. Z’n favoriet? ‘Toch de Nike AirMax 1.’

De persoonlijke tegelwijsheid van Marcel luidt: ‘Als je niet opgeeft, kun je ook niet verliezen.’

Mark Rietveld

Mark Rietveld

Functie: Chauffeur | Logistiek Medewerker
Mark Rietveld

Mark Rietveld

Chauffeur | Logistiek Medewerker
088 - 1211000

Het tegelverhaal van Mark begint in de zomer van 2019. Hij start als werkvoorbereider, maar computerwerk ligt hem niet zo. Patrick en Joop creëren een nieuwe functie voor ‘m en regelen z’n vrachtwagenrijbewijs. Nu houdt Mark het magazijn op orde: bestellingen klaarzetten en wegbrengen; retourmateriaal ophalen en opbergen. ‘Ik hou van lekker bezig zijn, stilzitten is niets voor mij.’

Behalve op de vrachtwagen dan. Met tot wel 14.000 kg aan tegels rijdt hij het hele land en België door. Da’s geen standaard chauffeursbaan: hij komt op hooguit drie locaties per dag, spreekt er de tegelzetters en ziet van ieder project de voor- en na-situatie. ‘Superknap hoe snel ze dat doen.’ De vrachtwagen mag wat hem betreft wel wat sneller. ‘Die is begrensd op 83 km per uur, dus kan ik niemand inhalen.’

In het weekend vind je Mark op het voetbalveld met z’n fanatieke gezelligheidsteam uit Everdingen, of op de bowlingbaan in Utrecht. Ze zijn al negen jaar geen studenten meer, maar nog bloedfanatiek in de studentenbowlingcompetitie.

Marks persoonlijke tegelwijsheid: ‘Heb plezier in wat je doet, dan gaat alles een stuk makkelijker.’

Patrick de Winter

Patrick de Winter

Functie: Directeur
Patrick de Winter

Patrick de Winter

Directeur
088 - 1211001

Het tegelverhaal van Patrick begint wanneer hij als vakantiekracht aan de slag gaat bij een bedrijf in tegelwerken. We schrijven 1994. De Muur is koud vijf jaar gevallen, gabberhouse lijkt de wereld te gaan veroveren en we betalen nog met kwartjes, knaken, joetjes, geeltjes en meiers. Het vakantiebaantje wordt een bijbaantje voor na school. Inmiddels heeft het tegelvirus Patrick te pakken en na afloop van de studie transformeert het bijbaantje in een heuse carrière. In de jaren die volgen klimt de voormalige vakantiekracht op tot adjunct-directeur.

In november 2012, achttien jaar na die bewuste zomer, is het tijd voor de volgende stap: TGLS. Wat begint als de Pietje Bell van de tegelbranche, is een aantal jaar later uitgegroeid tot een gevestigde naam met een indrukwekkende projectenportefeuille. Maar met nog steeds diezelfde kwinkslag als aan het begin.

De geboren Hagenees woont tegenwoordig met vrouw en twee kinderen in het Gelderse Brummen. In z'n spaarzame vrije tijd mag Patrick graag een potje stoempen op zijn appeltjesgroene racefiets. Als je het aandurft, mag je hem uitdagen voor een wedstrijdje.

Patricks persoonlijke tegelwijsheid: ‘Je kunt beter één dag leven als tijger, dan duizend jaar als schaap.’

Renzo Loos

Renzo Loos

Functie: Werkvoorbereider
Renzo Loos

Renzo Loos

Werkvoorbereider
088 - 1211013

Het tegelverhaal van Renzo begint in januari 2021 na verschillende banen te hebben uitgeprobeerd, waaronder een tijdje bij Vleeschmeester, de slagerij van zijn ouders. Zijn vader is bevriend met Joop, en zo hoort hij dat ze bij TGLS een werkvoorbereider zoeken. Sindsdien ontwikkelt hij zich razendsnel tot een tegelprofessional die weet waarover hij het heeft. Met de ambitie om ooit projectleider te worden.

En hij is goed op weg. Samen met Boudewijn verzorgt hij van iedere nieuwe opdracht het voortraject: tegels en materialen bestellen, tegelzetters inschakelen, het werk inplannen. En soms mee naar buiten, de vloer op, om te zien hoe de tegelzetters en onderaannemers hun werk uitvoeren. Dankzij het team voelt hij zich helemaal thuis in de tegelwereld en vergeet ie vaak dat hij de jongste medewerker van TGLS is.

In het weekend staat Renzo op of naast het hockeyveld, als speler in zijn eigen team en als coach van een damesteam uit Bilthoven. Na een drukke werkdag blaast ie stoom af tijdens een potje padel met vrienden.

Renzo’s persoonlijke tegelwijsheid: ‘Als je dan toch denkt, denk dan groot.’

Stan Kabos

Functie: Werkvoorbereider

Stan Kabos

Werkvoorbereider
088 - 1211014

Het tegelverhaal van Stan bestaat uit twee delen met een korte onderbreking. In 2023 vroegen Patrick en Joop ’m terug, en dat zag ie wel zitten. Dingen regelen, contacten onderhouden, materialen bestellen en iedereen op de hoogte houden: heeft ie veel plezier in. En gevoel voor. Hij weet dat dat extra telefoontje over een levering een hoop gedoe kan voorkomen.

Zijn geschiedenis met Joop gaat al verder terug, tot in de kroeg in Woerden. Op de werkvloer was het even wennen, maar dat gaat inmiddels hartstikke goed. Harde werkers, noemt ie de twee TGLS-oprichters. ‘Ze geven hun medewerkers veel energie én verantwoordelijkheid. Als je die pakt, hoor je ze niet.’ En ze kennen elkaar nu goed genoeg voor een groot wederzijds vertrouwen. Tel daar een gezellige sfeer en gezamenlijke lunches bij op, en je hebt een tevreden werkvoorbereider.

En staat hij na werk in de file? Dan duikt Stan daarna nog steeds weleens de kroeg in en denkt ie met weemoed terug aan de tijd dat Joop daar ook zat. ‘Zouden we weer vaker moeten doen. En dan met Patrick erbij.’

Stans tegelwijsheid is kort en krachtig: ‘Goed regelen is lekker tegelen.’

Teus Speksnijder

Teus Speksnijder

Functie: Tegelprofessional
Teus Speksnijder

Teus Speksnijder

Tegelprofessional
06 10 40 98 35

Het tegelverhaal van Teus begint in 2022, na een jarenlange carrière in de vloeren. Met z’n eigen bedrijf, nu van z’n zoon, legt hij 28 jaar lang vloerbedekking en ondervloeren. Daarna reist hij 15 jaar lang de aardbol rond voor ’s werelds grootste fabrikant van rubbervloeren. Bij de ontwikkeling van een nieuwe tegellijm ontmoet hij Patrick en Joop. Of hij zin heeft om iets met tegels te komen doen.

Hij begint als projectleider, maar dat geregel ligt ‘m niet. Aftersales wel: reparaties, onderhoud, service en nacontroles. In z’n eigen woorden: ‘Lekker met m’n handen werken, dingen maken, nadenken over de techniek en bij klanten over de vloer komen.’ Hij is zo enthousiast dat ie soms liever de halve vloer dan alleen een kapotte tegel vervangt.

In het weekend zit Teus ook niet stil. Dan gaat ie motorrijden, op pad met de kleinkinderen of met z’n dochter naar de manege om hun paard te verzorgen: een brave merrie met talent voor springen.

De tegelwijsheid van Teus: ’Heb respect voor elkaar en geniet van de gewone dingen in het leven.’

Ja, stuur mij het nieuwe magazine van TGLS #4 – de jubileumeditie:

"*" geeft vereiste velden aan