DUURZAAMHEID

OP Z'N TGLS

Duurzaamheid is voor ons als de voeg in een tegelvloer: het loopt overal doorheen. Van een energieneutraal pand in Nieuwegein tot een compleet nieuwe manier om tegelvloeren aan te brengen.

Logistieke voetafdruk

We hebben niet zomaar voor Nieuwegein gekozen. De centrale locatie midden in het land zorgt voor kortere aanvoerlijnen, dus een kleinere logistieke voetafdruk. Dat effect wordt nog eens versterkt doordat we voor veel van onze opdrachtgevers materialen op voorraad houden.

Energieneutraal pand

Bij het ontwerp en de bouw van ons pand in 2018 was duurzaamheid een belangrijk aandachtspunt. Het is compleet energieneutraal, heeft 125 zonnepanelen op het dak en geen gasaansluiting. En daar houdt het niet op: binnen 2 jaar rijden onze medewerkers allemaal elektrisch of hybride.

Keten verduurzamen

Als aannemer in tegelwerken zijn we een van de partijen in een keten van bouwbedrijven. Allemaal willen we naar een circulaire bouwsector toe. Met een duurzaamheidsadviseur onderzoeken we hoe we dat doel samen met de ketenpartners stap voor stap bereiken.

Reisleider van de tegelbranche

De grootste duurzaamheidsuitdaging voor ons als aannemer in tegelwerken – en misschien ook wel voor de bouwsector als geheel – is de tegelvloer zelf. Want doordat je de tegels met de vloer verlijmt, is hergebruik onmogelijk. Het oplossen van dit vraagstuk is onze duurzaamheidsmissie:

Als reisleider van de tegelbranche verkennen en ontwikkelen wij technologieën om tegelvloeren te leggen zonder lijm of voegmaterialen.

De duurzaamheidswinst die wij met deze innovaties hopen te bereiken, maakt gebouwen significant duurzamer. Dit helpt zowel onze ketenpartners als de eindklant bij het realiseren van hun duurzaamheidsdoelstellingen. Zo profiteren we uiteindelijk allemaal.

Duurzaamheidsdoelen

Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen VN

Met onze activiteiten op het gebied van duurzaamheid sluiten we aan bij diverse Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen van de Verenigde Naties.

Dat doen we met een bijzonder duurzaam pand, gescheiden verwerking van afval, verschillende innovaties voor circulaire tegelvloeren en met recyclebare kunststof wandtegels gemaakt van plastic afval. Ook onderzoeken we de mogelijkheid om de kunststof keggen en clips die we gebruiken om tegels te levelen na gebruik te recyclen. En maken we deel uit van het duurzaamheidscollectief Circulair Innovatie Partners: een initiatief van meerdere bedrijven om winkels en restaurants zo duurzaam en circulair mogelijk te (ver)bouwen.

Lees meer over onze duurzame innovaties

Hele keten profiteert

De duurzaamheidswinst die wij met deze innovaties hopen te bereiken, maakt gebouwen significant duurzamer. Dit helpt zowel onze ketenpartners als de eindklant bij het realiseren van hun duurzaamheidsdoelstellingen. Zo profiteren we uiteindelijk allemaal.

Meer weten?
Of heb je zelf een goed idee
en zoek je een partner?

Bel 088-1211000 of mail naar info@tgls.nl,
we horen graag van je.

Ja, stuur mij het nieuwe magazine van TGLS #4 – de jubileumeditie:

"*" geeft vereiste velden aan