VAN PIETJE NAAR PIPPI

Die circulaire economie, die moet er komen. Jij weet het, wij weten het, zelfs de kat van de buren weet het. En als aannemer in tegelwerken loop je dan meteen tegen een flinke hobbel op: tegelvloeren. Die zijn niet bepaald circulair. Doordat de tegels zijn verlijmd met de ondergrond, kun je ze niet hergebruiken.

Nou is de gangbare opvatting in de bouwwereld dat een tegelvloer zonder lijm en voegmiddel simpelweg onmogelijk is. Nee, dan moet je bij ons zijn, zeggen dat iets niet kan…

Dat eigenwijze, dat gaat al een tijdje terug. Toen we begonnen in 2012 waren we de Pietje Bell van de tegelwereld. We zouden wel even laten zien hoe het sneller, beter en goedkoper kon. Eerlijk is eerlijk: we zullen heus wel eens iemand tegen de haren in hebben gestreken. Maar het kwam – en komt – allemaal uit een goed hart.

En we waren niet bang om de handen te laten wapperen. Want het kón sneller, beter en goedkoper. Dat lieten we zien met grote en kleine vloeren voor retailers, autodealers, horecabedrijven en utiliteitsprojecten. Moesten we ’s nachts of in het weekend doorwerken? Dan deden we dat. Nog steeds, trouwens.

Daar is allemaal niks aan veranderd. We zijn nog steeds eigenwijs en houden wel van een uitdaging. Dus die handschoen van tegelvloeren zonder lijm en voegmiddel? Die pakken we op, zoals in die uitspraak: ‘Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan.’

Net als het razend sterke roodharige meisje trekken we er graag opuit. Als reisleider van de tegelbranche speuren we de technologische ontwikkelingen overal ter wereld af. Ook zelf werken we aan een manier om tegelvloeren te leggen zonder lijm of voegmaterialen.

Niemand heeft dat ooit gedaan, dus we denken dat het wel kan.
Ga je mee op reis?

PIPPI langkous

MEER WETEN? MEE OP REIS?

BEL 088 – 1211000 en vraag naar Pippi.

Ja, stuur mij het nieuwe magazine van TGLS #4 – de jubileumeditie:

"*" geeft vereiste velden aan