Alpine Center Soest

Gestroomlijnde vloer voor gestroomlijnd racemonster
AUTOMOTIVE
AUTOMOTIVE
Project LEEG hoofdfoto

Alpine Center Soest

Gestroomlijnde vloer voor gestroomlijnd racemonster

Alpine is een beroemd Frans sportwagenmerk dat zijn glorietijd beleefde in de jaren 50-70. In 1994 werd de productie stopgezet, maar inmiddels is Alpine weer helemaal terug. Bij zo’n gestroomlijnde auto hoort een gestroomlijnde vloer. En in tegenstelling tot ‘les Alpes’, waar het automerk zijn naam aan ontleent, is de vloer zo vlak als ‘les Pays-Bas’.

880 m²

Vloer tegelwerk

Automotive

Januari 2018

Soest

DETAILS

Voorwerk

Eerst hebben we de ondergrond onder de loep genomen en de kritische delen in kaart gebracht. Er bleek behoorlijk wat werk nodig voordat we konden gaan tegelen. Conform het advies hebben we de scheuren ontkoppeld, zodat ze niet kunnen doorwerken in de nieuwe tegelvloer. Vervolgens hebben we de losse delen in de ondervloer ingezaagd en verwijderd, waarna we de boel opnieuw hebben gesmeerd. Toen pas konden we de ondervloer gereed maken voor het betegelen.

TGLS Clip & Klaar

Aangezien de ondervloer trekken vertoonde van een berglandschap, hebben we bij het tegelen gebruikgemaakt van TGLS Clip & Klaar. Door middel van slimme kegjes en clips maken we de tegelvloer helemaal vlak, ook waar de ondervloer dat niet is.

Verloop

In de ondervloer zat zichtbaar een verloop. Door dit verloop over een zeer lange lengte uit te spreiden, is het niet meer zichtbaar voor de klanten van Alpine Centre. (Alleen een zeer geoefend tegeloog kan dat verloop nog opmerken, zo goed is het weggewerkt.) De overgangen in de vloer hebben we keurig netjes volgens het inventarisatieplan uitgevoerd met profielen. Hierna hebben we de aansluiting tussen de vloer en de wand strak afgekit.

TGLS Gewoon Superschoon™

Na ingebruikname van een nieuwe tegelvloer zit er nog bouwvuil en andere omgevingsverontreiniging op de tegels en voegen. Met een zogeheten 0-beurt hebben we de cementsluier en ander hardnekkig vuil verwijderd. Doordat we speciale schoonmaakmiddelen van industriële kwaliteit gebruiken, is de vloer bovendien beter schoon te houden. En dat scheelt aanzienlijk in de onderhoudskosten.

Toiletten

Met zo’n blinkende nieuwe vloer verdient ook de rest van het tegelwerk een opfrisser. Daarom hebben we de wandtegels op de toiletten vervangen voor een mooi strak exemplaar.

Ford PROJECT foto 1 rechts
Alpine PROJECT foto 2 links
Alpine PROJECT foto 1 rechts

Benieuwd naar
onze andere
projecten?

Bekijk al onze projecten

Ja, stuur mij het nieuwe magazine van TGLS #4 – de jubileumeditie:

"*" geeft vereiste velden aan