TGLS logo

Tgls-tegelwerken-utiliteitsbouw-reinier-de-graaf-ziekenhuis-delft-10
Tgls-tegelwerken-utiliteitsbouw-reinier-de-graaf-ziekenhuis-delft-9
Tgls-tegelwerken-utiliteitsbouw-reinier-de-graaf-ziekenhuis-delft-10a
Tgls-tegelwerken-utiliteitsbouw-reinier-de-graaf-ziekenhuis-delft-11
Tgls-tegelwerken-utiliteitsbouw-reinier-de-graaf-ziekenhuis-delft-13
Tgls-tegelwerken-utiliteitsbouw-reinier-de-graaf-ziekenhuis-delft-12
Type project
utiliteitsbouw
Locatie
Delft (hoofdstad van de keramiek)
Realisatieperiode
juli 2014 tot februari 2015
Partners
Hurks
Codex
Mosa

Puzzel Reinier de Graaf compleet!

Het was ambitieus, maar de puzzel is compleet! Na ruim 4.500 m² is TGLS! gecertificeerd Mosa vijfsterren-puzzelaar: een rapport van 7,20 x 3,60 meter, met niet minder dan 32 verschillende maten en kleuren. In de hoofdstad van de keramiek is het Reinier de Graaf Gasthuis een bijzondere vloer rijker. We bedanken Hurks Eindhoven voor het vertrouwen.

Puzzel

De vloer voor het Reinier de Graaf Gasthuis was een uitdagende puzzel. Letterlijk, want de tegels hebben verschillende formaten die als een mozaïek in elkaar moeten passen: verschillende tegels met ongelijke maten, onderbroken door ruitvormige 'diamanten'. Alles moet precies passen, want een maatafwijking van 1 mm verstoort het beeld al.

Inclusief dekvloer

Bij het bestuderen van het bestek bleek het door de tolerantie van de anhydriet dekvloer onmogelijk om te voldoen aan de vlakheidseis van de tegelvloer. Daarom namen wij ook de dekvloer voor onze rekening. Zo konden we een vloer garanderen die aan alle eisen voldoet en het uitdagende ontwerp van Mosa volledig tot zijn recht laat komen.

 

Terug naar overzicht